Sports

sports

Meer dan sporten alleen! 

Sports hebben wij ontwikkeld voor kinderen/ jongeren die beschikken over een redelijke bewegingsvaardigheid, een goede sportieve instelling en een brede interesse in sport. Prestaties zijn wel van belang, maar wij vinden dat interesse, enthousiasme, doorzettingsvermogen, motivatie, samenwerken en omgaan met verschillen zeker zo belangrijk zijn.

Met Sports bezoeken we geregeld sportlocaties buiten onze school. Sportsleerlingen maken hierbij kennis met verschillende sporten. Deze sporten zullen onder leiding staan van een professional. Het doel van Sports is het verder uitdiepen van vaardigheden die de kinderen/ jongeren al beheersen en waarbij we ze kennis laten maken met minder bekende of op school moeilijk te beoefenen sporten.

Er zullen verschillende sporten worden aangeboden zoals: mountainbiken, klimmen, skiën, schaatsen, dansen, karate, schermen, water- skiën en nog meer. We gaan in het tweede schooljaar een aantal dagen zeilen en golfsurfen, waterskiën, mountainbiken, klimmen, duiken, golfen, boksen en judoën. Judo wordt gegeven op een judoschool, het doel is om de gele band te halen. In het derde leerjaar gaan we een aantal dagen op winterkamp in een wintersportgebied en een aantal dagen op zomerkamp in een survivalgebied. Als je het klimmen goed beheerst, dan kun je je klimvaardigheidsbewijs halen. Voor het talent-ontwikkelprogramma Sports in de bovenbouw moet uiteraard worden betaald voor extra activiteiten, zoals reis- en verblijfkosten bij buitenlandse sportweken.

In de bovenbouw gaat Sports verder als LO2 in mavo en BSM in havo en atheneum. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven dat je graag wilt deelnemen aan het talent-ontwikkelprogramma Sports. Nadat je bent aangenomen op onze school, bepalen we of je geschikt bent voor de sportklas. Voor alle klassen streven we naar een evenwichtige verdeling. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, moeten we selecteren. Selecteren is altijd moeilijk en daarom zullen we je in voorkomende situaties uitnodigen voor een gesprek en/of een sportprestatie.