Fortes Sporthal

                              Fortes Sporthal

                                          met inhuizing OKK  

Door het bijna volledig wegvallen van de twee gymzalen kunnen we dichtbij de binnenstad op Fortes-terrein een brede sportvoorziening realiseren iets achter de huidige losstaande gymzaal. 

Vernieuwde sportfaciliteiten overdag voor 1.100 leerlingen van het Fortes Lyceum en ‘s avonds in gebruik door OKK. Een sportfaciliteit die uiteraard ook toegankelijk en ingericht is voor lichamelijk beperkte personen.  

                1104_Fortes_Sporthal_Gorinchem_lowres_15 - Fotokopie.jpg   1104_Fortes_Sporthal_Gorinchem_lowres_11 - Foto.jpg  

Op verzoek van de gemeente zal Fortes primair ruimte gaan bieden aan turnvereniging OKK. In de nieuwe sporthal krijgt OKK de beschikking over een 1/3 zaaldeel met een vaste opstelling van turntoestellen. Alle drie de zaaldelen worden overdag gebruikt voor het gymonderwijs van onze school.  

               1104_Fortes_Sporthal_Gorinchem_lowres_20 - Fotokopie.jpg  1104_Fortes_Sporthal_Gorinchem_lowres_18 - Fotokopie.jpg 

 

Een sporthal niet weggestopt in de wijk, maar een voorziening voor bewoners uit de vestingstad. Duurzaam en zelfvoorzienend door middel van zonne-energie en gebruik van zoveel mogelijk duurzame middelen. Behalve het uitgebreide aanbod voor ‘Sports’ van Fortes Lyceum is een derde deel van de hal zes dagen per week in gebruik door OKK, doordeweeks na schooltijd en op zaterdag. Deze ambitieuze vereniging wil graag een vaste opstelling voor de toestellen om zo meer te kunnen bieden aan haar leden. Hierdoor is de kans groot dat de vereniging groeit en zich regionaal en landelijk meer in de kijker speelt en dan is het weekendgebruik van zo’n grote sporthal (48x28 meter) wel een mooie mogelijkheid. Een tribune boven de bergingen is een mooie aanvulling op de basisinrichting.